Tijdens de gehouden inspectie constateert CMG Vochtinspecties dat het incidenteel zichtbare water op de bodem van de kruipruimte wordt veroorzaakt door opkomend grondwater in combinatie met zakwater t.g.v. regenval. Omdat de bodem van de kruipruimte (te) laag ligt zal water in de vorm van grondwater zichtbaar zijn.

Het soms tijdelijk zichtbare grondwater op de bodem van een kruipruimte is tevens een gevolg van incidenteel veel hemelwateraanbod vanaf de daken aan de achterzijde en het inklinken van de bodemstructuur. Het tijdelijke zakwater wordt daardoor minder snel door de bodem genivelleerd. Meestal is er ook sprake van overtollig zakwater indien de tuinen teveel zijn bestraat en/of wanneer belendende woningen zijn voorzien van kelderruimtes of betonbakken.

Wij adviseren er alles aan te doen om zichtbaar grondwater in de kruipruimte te voorkomen zodat het wooncomfort blijft gewaarborgd, ongedierte wordt voorkomen, overtollige waterdam wordt tegengegaan en de ruimte veilig te betreden is.

Wenst u droge knieën in uw kruipruimte?

Raadpleeg CMG Vochtinspecties en klik hier.