Op basis van onze ervaring ondersteund met meetapparatuur zijn wij in staat vast te stellen wat de oorzaak van vochtschade en of lekkage is. Belangrijk is een vochtmeter welke binnen de massa van de opgaande muren vochtverzadiging en of achterliggende waterstromen kan lokaliseren.

Tijdens de gehouden inspectie constateren wij binnen de keuken (binnen de uitbouw) zichtbare schade aan de opgaande muur, de voormalige achtergevelmuur waartegen de uitbouw is gerealiseerd en een deel van de aangrenzende woning-scheidende muur. De schade aan de genoemde opgaande muurdelen is zichtbaar in de vorm van sterke verkleuring van de kalk gebonden pleisterlaag, onthechting en lichte aangroei van schimmel.

Vastgesteld is dat er feitelijk sprake is van plaatselijk optrekkend vocht waardoor de genoemde opgaande muurdelen voor het vocht zijn beschadigd. Het optrekken van vocht is mogelijk omdat het onderliggend fundament is opgebouwd uit bakstenen en of de voegspecie plaatselijk meer poreus van samenstelling is.

Heeft u last van optrekkend vocht en wilt u de feitelijk oorzaak vaststellen?

Raadpleeg CMG Vochtinspecties en klik hier.