Tijdens de gehouden inspectie constateren wij binnen het souterrain (nog) aanwezige vochtplekken aan de muuroppervlakte. Deze vochtplekken bevinden zich buiten de gebieden welke reeds behandeld zijn. De vochtplekken zijn zichtbaar in de kamer voorzijde, voorzijde aan de schouw en een verticale strook binnen de ruimte aan de achterzijde. Tijdens een gehouden vochtmeting blijken deze vochtlocatie binnen de massa van de muurdelen in matige tot sterke mate door vocht te zijn verzadigd.

Wij adviseren de huidig aanwezige vochtschades alsnog te behandelen waarbij voorafgaand de muurdelen moeten worden uitgebikt tot op de vaste (originele) steenachtige ondergrond. Na sanering adviseren wij een behandeling met een zoutoplossing en vervolgens de toepassing van een druk vast vochtscherm. Na voldoende droogtijd van het druk vast vochtscherm kunnen deze behandelde gebieden weer worden afgewerkt met een stukadoormortel en een nieuwe eindlaag, een damp open verfsysteem.

Ook de buitentrap welke grenst aan het souterrain zal een duurzame vochtwering moeten krijgen waarbij traptreden en de buitenmuur gerepareerd en behandeld moeten worden.

Ervaart u vochtproblemen binnen uw souterrain?

Raadpleeg CMG Vochtinspecties en klik hier.