Het souterrain van dit traditionele stadspand heeft eerder een geheel nieuwe betonnen fundering gekregen waarbij direct aaneengesloten een souterrain werd gecreëerd door de kruipruimtebodem te verlagen. Deze constructieve verbouwing heeft een goed en nagenoeg waterdicht souterrain opgeleverd, echter met een te beperkte hoogte om normaal te kunnen staan. Om voldoende stahoogte te creëren is het in deze situatie noodzakelijk de houten begane grondvloer omhoog te brengen. Voor de nieuwe eigenaar zal dit een ingrijpende aanpassing zijn maar levert daarbij extra woonoppervlakte op. Om het nieuw te creëren souterrain verder geschikt te krijgen voor bewoning hebben wij op maat advies gegeven voor toepassing van de juiste afwerkmaterialen, installatietechnische voorzieningen en belangrijk op welke wij geventileerd zou moeten worden binnen deze ruimte.

Ook voor deze verbouwing gaat het niet alleen om de techniek en de te benutten ruimte, maar zeker voor wat nodig is voor een goede bouwfysische balans. Bij toekomstige bewoning zijn lekkages, vochtdoorslag, overtollige waterdamp en aangroei van schimmel of verminderde luchtkwaliteit niet toelaatbaar.

CMG Vochtinspecties heeft daarom ook voor deze situatie in Dordrecht uitgebreid geanticipeerd op toekomstige leefbaarheid voor wonen.

Wenst u een hoger gebruiksdoel van uw souterrain?

Technisch creatief - Deskundig - CMG Vochtinspecties - klik hier