Wanneer het onduidelijk is op welke wijze luchtstromen kunnen worden gehanteerd of worden beïnvloed ontstaan er problemen met overtollig vocht en aangroei van schimmel. Maar ook fysieke klachten aan luchtwegen, allergieën en zelfs hoofdpijn kunnen een gevolg zijn van problemen met ventilatie.

Vanuit de nieuwbouw zijn meestal voorzieningen getroffen waarmee op de juiste wijze de lucht binnenshuis in balans is terwijl bij oudere woningen voorzieningen ontbreken of tijdens renovaties onjuist zijn toegepast.

Het sleutelwoord om overlast van overtollig vocht te voorkomen is de juiste LUCHTBALANS

Zodra de luchtbalans binnen uw woonhuis ontregeld of verstoord is ontstaan er verhoogde concentraties waterdamp welke neerslaan tegen relatief koelere oppervlaktes. Na condensatie van overtollige waterdamp trekt het vocht in materialen zoals behang, kalkpleister, hout, karton en andere organische materialen. Bij het ontstaan van vochtverzadigingen is er vervolgens een voedingsbodem voor de aanleg van schimmel. Aangroei van schimmel kan schadelijk zijn voor de gezondheid en zullen er nare geuren worden ervaren.

Ervaart u problemen met ventilatie, een onjuiste luchtbalans waardoor er sprake is van overtollig vocht, schimmels, nare geuren, fysieke klachten, gevoel van onbehagen of zelfs hogere stookkosten?

Wij geven u graag ventilatie advies op maat.

Informeer naar de mogelijkheden bij CMG Vochtinspecties en klik hier.