Deze gewenste behandeling wordt gedaan omdat de luchtruimtes van de spouwmuurconstructie van oorsprong geen isolatie bevat. Onze ervaring is dat het zomaar vullen van de luchtruimte met vlokken of korrels niet zomaar kan en in heel veel gevallen zelfs een slechtere situatie veroorzaakt dan voordat de spouw werd gevuld met vlokken of korrels. Dit levert voor de huiseigenaar een grote teleurstelling op waarbij het inschakelen van rechtshulp een vervolgstap is. Deze problematiek wordt dan ook veroorzaakt door ondeskundig handelen waarbij problemen met vochtregulatie binnen de spouwmuurconstructie niet tijdig worden erkend en/of passende maatregelen worden uitgevoerd.

In veel gevallen kan de muur al worden geïsoleerd met het vochtvrij maken en houden van de spouwmuurconstructie. Een werkwijze die ook wel energetisch renoveren wordt genoemd. De kosten voor een dergelijke behandeling liggen aanzienlijk lager dan zomaar het volspuiten van de luchtspouw terwijl er nagenoeg een gelijkwaardige isolatieweerstand kan worden bereikt.

Voordat een huiseigenaar start met isolerende maatregelen aan de gevel is het zeer verstandig onze vochtdeskundige in te schakelen voor het juiste advies, ter voorkoming van teleurstellingen en opvolgende juridische conflicten.

Wij verzorgen graag het onderhoud van uw buitengevels.

Informeer naar de mogelijkheden bij CMG Vochtinspecties en klik hier.